+35844 704 8999

Sauna-autolla kesään

Juhannussauna

Kurikkalaiset kaverukset olivat vielä viikko ennen juhannusta ilman saunaa. Luovantyöntaitajat eivät kuitenkaan aikoneet viettää saunatonta keskikesän juhlaa! Mielessä oli jo pidemmän aikaa hautonut ajatus peräkärrysaunasta. Suunnitelmat kuitenkin vaihtuivat nopeasti tuttavalta lainaan saadun auton johdosta.

Vanhasta Fordista poistettiin verhoukset ja tilalle tehtiin lauteet, polttopuille suljettava penkki ja väliseinä konttorin puolelle. ”Kolmena iltapäivänä siinä touhuttiin, ja aatonaattona laitettiin kiuas tulille.” Nuorten miesten ehdoton valinta saunan lämmittäjäksi oli Vilho Kivi 12, johon laitettiin jatkoksi Kumetelta eristetty piipunpätkä. Tuloksena oli Juhannuksen ehdoton vetonaula, jossa jaksoi saunoa päivästä toiseen. Näinkin pienessä saunassa saatiin miellyttävät löylyt, hyvin lyhyellä lämmitysajalla.

”Kyllä siinä useampikin tuli ihmettelemään ja naureskelemaan meidän positiiviselle otteelle. On se V8 Vilho vain mahtava löylymasiina!” – toveri saunatonttu.

 

Sauna on mahdollista havaita kesän muissakin riennoissa. Poikkea saunojien juttusille tai hyppää lauteille ja totea itse Vilhon vetovoima!